Minimalism

Det är väl inte nån som missat Marie Kondo och hennes konmari-metoder när det gäller städning. Att städa bort saker som inte gör glädje och behålla endast det som gör det. Varför behålla saker som ändå står och dammar? Saker som inte ens används.

Totalt onödigt enligt mig.

Jag övergick till att vara minimalist för cirka 7 år sen efter att ha flyttat mitt pick och pack så många gånger för att flytta och insåg med varje flytt ungefär hur mycket jag faktiskt äger. Och till vilken nytta då?

Dubbla uppsättningar av ditten och datten som tar upp förvaring. Ett helt rum fullt av, helt ärligt, skräp. Så många timmar jag har slösat på att städa och plocka när jag kunde skapat yta och tid för annat.

Att sälja, ge bort och kasta saker är otroligt befriande. Jag vill ha mer tid för det och dem jag älskar istället för att flytta 100 möbler flera gånger i veckan för att dammsuga, damma 200 böcker och torka fler ytor än jag behöver.

Så visst tar det är att göra detta. Men det får det göra. Jag har rensat bort tusentals saker.

Vi har en skyldighet gentemot vår planet att inte samla på oss materialistiska ting för vi tar ändå inte med dessa när vi dör och själen går vidare.

Kolla gärna in dokumentären av Matt D’Avella ‘Minimalism’ på Netflix. Definitvt ögonöppnande.

Kram,

Eleonora