I somras rosor – nu nyttiga, magiska nypon

Trasiga händer efter allt nyponplockande, men kan inte låta bli, så nyttiga som de är. Som på bilden nedanför ser det ut utanför mitt köksfönster. Men de brukar få hänga kvar för fåglarnas skull. Dessutom är det härligt att sitta vid frukostbordet och titta på alla fåglar som kommer. Inte bara det – även ett bra skydd åt småfåglarna mot jagande rovfåglar, som vi har mycket av. Våra nyponbuskar har till och med räddat livet på några små ekorrar i somras.

Bush, Vild Ros, Nypon, Höst, Figur, Växt

Inte bara på tomten, utan på fälten runtomkring är det också är det rödprickigt av de små nyponen. I magin sägs dessa små nypon och dess blad skapa harmoni och avlägsna negativa energier. Te gjort på torkade nypon plus blad gör oss lugna och tillför både vitaminer och antioxidanter.

Plocka och torka även bladen från nyponrosen under sommaren – några stycken i en vacker liten påse under huvud-kudden ska ge fina drömmar och harmonisk kärlek. Om du själv gör levande ljus av ex bivax, glöm inte att strö i lite nyponpulver för harmonins skull. Annars kan du strö det i vilken rökelse som helst!

Vild Ros, Frukt, Nypon, Säsong, Figur

Det är riktigt så man längtar efter sommarens vackra nyponrosor. Har både rosa och vita, små och lite större där jag torkar blad och använder för relationsmagi. Barn – föräldrar – syskon, just för nyponens harmoniska krafter som positiva energier. Har till och med nästan röda nyponrosor, som ger svarta nypon. De ska kunna mota bort de mest negativa energier .

På sensommaren är jag alltid “på jakt” efter nypon – gratis, gott och otroligt nyttigt. De har massor av C-vitamin och andra vitaminer, mineraler och antioxidanter, är antiinflammatoriska och sist men inte minst är de goda. Jag brukar torka och göra finmalet pulver som passar till allt mellan soppor och magi!

Reste Sig, Blomning, Rosa, Nypon, Röd

Med ljus och kärlek från Laura