En tid full av höstmagi

 

Nu ser vi fortfarande färgsprakande löv hänga kvar. För mig är det de underbara guld, gul, orange och röda färgerna som tillför magi i mörkret.  Som ger värme i snålblåsten.

Blommor, Kvistar, Torr, Torkad

Det blir mörkare och mörkare för varje dag så ett är säkert. Färg behöver vi för hälsan och humöret. Det underskattas ibland men färgerna har ett stort inflytande på våra sinnen. Ett kraftfullt sätt för att rikta energier när du håller på med besvärjelser, spell eller ritualer. Det kan du använda vid ljusmagi, kristallhealing eller vad du nu vill arbeta med.

Du kan själv göra dig kraftfull på magiskt vis genom att ta till dig/absorbera färgen från en naturlig källa. Dra in doften från en vacker, guldgul lönn som fortfarande har sina höstlöv kvar. Föreställ dig hur färgens kraft flödar genom kroppen och förstärker besvärjelsen. Guldgult, orange är bra vid besvärjelser för att dra till sig pengar, jobbförändringar, resor och stöta bort dåliga energier. Även bra vid healing, för optimism och hälsokraft.

Lönn, Falla, Humör, Atmosfären, Brun

Vi måste passa på att njuta, för snart är de här, de snövita nätterna. Skönt att ha mycket gran och tall runt huset – det ger en viss grönska året om. Men än finns även röda höstlöv och rött är en mäktig färg som uttrycker kärlek, passion, makt, beslutsamhet och självsäkerhet. Rött när vi behöver kämpa mot orättvisa och kanske övervinna problem som känns olösbara.

Rött är den renande eldens färg och stöds av ärkeängeln Samael. Bra att veta om du mediterar och önskar be en ängel om kraft. Ta gärna en granat, ja kristallen, i handen när du ber om beskydd av hem och egendom. Kristallen eller halvädelstenen granat ska också hjälpa mot tjuvar, olyckor och naturkatastrofer.

Aurora, Finland, Finska Lappland, Inari

Med ljus och kärlek från Laura