Du duger precis som du är…

Visste du att sättet vi pratar om/med oss själva stundtals kan vara så pass skadligt att det sätter sig in i vårt medvetande och blir en del av vår verklighet? Tankar blir till verklighet.

Det finns ett samband mellan dig och ditt undermedvetna. Ditt undermedvetna lagrar så mycket information om dig, som en slags databank, år av upprepning och trauma resulterar till ett sorts tänk där vi fortsätter systematiskt att tro på det vi alltid trott. Att vi inte duger.

Tänk efter vilka skadade tankesätt du följer och intalar dig själv. Ibland när jag spår så hör jag dessa onda tankegångar klienten har om sig själv och inte är det bara skadligt för denne utan även ledsamt att höra för mig. Visst duger du!

Jag faller alltid för fel killar“, “Jag kan aldrig hitta rätt jobb för mig“, “Min självkänsla är väldigt låg“.

Dessa ord är mantran du intalar dig själv. Dessa är inte de facto sanningen. Så känner du igen dig i detta (tro mig, det gör vi alla!) så vill jag uppmana dig till att skriva ett brev till dig själv med hälsosamma tänk om dig själv istället.

Läs detta brev dagligen, morgon och kväll. Låt ditt undermedvetna suga upp dem nya tankebanorna.

Du kan prova skriva “Jag duger precis som jag är. När jag kollar mig själv i spegeln ser jag en vacker människa som är kapabel till så mycket goda ting. Jag attraherar god hälsa, goda relationer, positiva möten med människor, älskade människor som vill mig väl“… osv osv… Gör brevet hur långt du vill men ett A4 duger.

Och framförallt… Du duger. Du är skaparen av Din framtid. Låt inte ditt förflutna sänka dig. Du är så kapabel.

Ta hand om dig ❤

Eleonora